![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjBI3XiM3d1_QpVlAzmu65dZ1lO6bi0IzB8q67sY9fcgxgc5VahYwBOQuv51BoV5KwoFAvRhUJNsrRFpXUNJ7HopMQr0ZAxXxxiQI3AcfjI2I0oADu8GyRNO5fcfOa9fCOxa3gnfiLLVW0y/s320/csiga3.jpg)
A sajttortából kimaradt tömlős sajton gondolkodtam, kellene készíteni olyasfajta sajtos csigát, amit Csepke húgom szokott kész pizzatésztából. Mivel nem nagyon emlékeztem a kész tészta állagára, kénytelen voltam kiötölni egyet. Annál is inkább kapóra jött az ötletem, mert egyrészt a gyerkőcök imádják a sósat, ellenben nem imádják a sajttortát, továbbá ott forhant a hűtőben egy ideje egy jókora darab füstölt sajtocska.
Ledaráltam egy darab füstölt sajtot.
1 tömlős natúr Macisajtot kinyomtam egy tálkába
25 dkg lisztet
2,5 dkg élesztőt
0,5 dl (50 ml) étolajat
120 ml vizet
1 evőkanál tejfölt
5 ml (egy teás kanál) sót
némi borsot
beleszórtam egy keverőtálba, pár csipet cukorral próbáltam munkára bírni az élesztőt, de közben már össze is kevertem egy kézi mixer dagasztó karjával. (hullámos feltét)
A kész tésztát betoltam egy 50 fokos sütőbe és 20 percig kelesztettem. Ebből 15 perc alatt végig porszívóztam a lakást ott, ahol a papok táncolnak (másnak is ajánlom a multitaskolást), szóval rend is lett, kissé meg is kelt a tészta.
![](http://1.bp.blogspot.com/-w3Vy5Bl_9iI/TbRZXWGNiUI/AAAAAAAAD2w/4UsVhwZ3CC0/s320/csiga2.jpg)
200 fokra tekertem a sütőt.
Korszakalkotó módszeremmel, két sütőpapír között olyan vékonyra nyújtottam, amennyire csak lehet. Egy lapos késsel a krémsajtot eloszlattam a tésztán, ezután gazdagon megszórtam sajttal, palacsintamód feltekertem, majd lisztbe mártott késsel minél vékonyabb szeletekre vágtam. Tepsibe fektettem, és a tetejét ismét megszórtam egy-egy csipet sajttal.
200 fokos sütőben kb. 25 perc alatt készre sütöttem. Kb. 18 darab lett belőle, és nagyon fogy! :)
![](http://2.bp.blogspot.com/-csVlIIOThI4/TbRZXQnG8II/AAAAAAAAD2o/zI9aZFJLr7k/s320/csiga.jpg)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése