Rózsaszín sertésszűz, egyben sütve
Egy 50-60 dkg-os sertésszűzet vettem, amelyről eltávolítottam a hártyákat. Egy mély tálba, amelynek van fedele, kb fél dl olívaolajat öntöttem és kevertem bele egy teás kanál pirospaprikát, 2 teás kanál durva sót, kevés őrölt koriandert és fokhagyma granulátumot. Az egészet jól összekevertem és beletettem 1 egész napra a szűzpecsenyét, pár óra után megforgattam a húst.
Egy nap után kerámia serpenyőben minden oldalát megkapattam, majd előmelegített sütőben 200 fokon 20 percig sütöttem. Sülés után, 5 perc pihenő után, ujjnyi szeletekre vágtam és krumplipürével kínáltam.
Medium lett a közepe, szép rózsaszín, omlós és szaftos.
Ha vendégeknek adjuk, tálaljuk salátaágyon, zöldségekkel!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése