a gasztronómia szerelmesétől a gasztronómiával kacérkodóknak
szerző minden jogot fenntart magának

2010. április 23., péntek

Diétás túrós süti

Ezt a sütit sűrűn készítem, mikor rám jön a diéta, mert viszonylag büntetlen eheti az ember. Tésztája nincsen, mikor elkészül úgy néz ki, mint egy kevert süti, vagy piskóta.

Hozzávalók:
4 egész tojás
500 g túró
10-15 ml folyékony édesítőszer
1 doboz 12%-os tejföl
fél cs sütőpor
5 evőkanál búzadara (gríz)
pár marék mazsola

Én robotgép habverőjével készítem.
Sütőt melegítsd elő 180 C-ra.

4 tojást az édesítőszerrel keverj habosra, majd tedd bele a tejfölt, és fehéredésig mixeld. A túrót törd jól össze villával, majd öntsd a keverékbe és zutyuld tovább a habverővel. Egy másik kis edényben keverj össze jól 5 púpos evőkanál darát és sütőport, majd ezt lassanként adagold a masszához és jól keverd el.

Egy közepes tortaformában szoktam sütni, amelybe sütőpapírt teszek előzőleg. Mikor formába öntöd, vigyázz rá, hogy 3 cm-nél ne legyen magasabb, hogy át is süljön. A tetejére szórj mazsolát, ha szereted.

Kb. 35-40 percig kell sütni 180 fokon alsó-felső sütésen, figyelgetni kell, hogy nehogy túlpiruljon a teteje.

Rostélyon hűtsd ki.

Ha 8 felé vágod, akkor kb. 150 kcal/szelet energiatartalma van.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése