2010. április 12., hétfő
Háromcsokis torta
Imádom a bécsi-jellegű tortákat, így mindig azon vagyok, hogy ilyen fajtákat találjak ki. Ez a legújabb kreálmányom kislányom 2. szülinapjára készült, és el kell, hogy mondjam, számomra az összes eddigi tortám közül ez a No1. Igaz, hogy ez töményen édes, nagyon kis szelet kell belőle, de egy jó kávéval igazi cukrászdai hangulatot varázsol.
A torta középen fehér csokival töltve, felső lapon fehér csokis-tejcsokis töltelék, majd ezek dermedése után még keserű csoki bevonatot kap.
26 cm átmérőjű szilikon kör formába számított kakaós tortalap
12 nagyobb, 16 pici szelet
TORTALAP:
3,0 dkg kakaópor
8,0 dkg margarin
12,0 dkg cukor
1,0 cs vaníliás cukor
2,0 db tojás
1,3 dl tej
16,0 dkg liszt
0,3 cs sütőpor (4 gramm)
Száraz összetevőket egy tálban alaposan elkeverni.
Nedves összetevőkből a tojást a vajjal kikeverni, majd bele a cukrot, végül a tejet.
A nedves összetevőkbe beledolgozni a szárazat robotgéppel, és a kivajazott-lisztezett formába önteni.
Kivajazott, lisztezett formába egyengetni.
Előmelegített sütőben 175 C fokon sütni: kb 25 percig (villapróba)
Megsült tésztát rostélyra tenni, ha meghűlt kicsit, akkor damillal kettőbe vágni.
TÖLTELÉK középre:
2 tábla fehércsokit felolvasztani (villanytűzhely 2-es fokozat, vagy vízgőz felett)
120 ml tejszínnel elkeverni
2 marék nagyra vágott pörkölt (és lehetőleg héjjától megfosztott) diót belekeverni
tölteléket kb 20 percig hűteni, majd a két lap közé tölteni.
TÖLTELÉK A FELSŐ LAPRA
1 kis szelet Ikea (tej) daim csokit felolvasztani
1 tábla fehér csokit felolvasztani
kevéske tejszínnel (kb. 1 ek) elkeverni
rögtön a felső lapra önteni és szétegyengetni
pár órára a hűtőbe kell tenni, hogy megdermedejen a két töltelék
TORTABEVONÁS: kb. 15-17 dkg keserűcsokival bevonni az egész torta tetejét. Én úgy szoktam csinálni, hogy az egész mennyiség keserűcsokit a tetejére öntöm és azonnal szétegyengetem, oldalára is szétkenem.
Pár óra alatt jól meghűl a hűtőben. Semmiképp sem diétás, úgyhogy fogyasztását érdemes megfontolás tárgyává tenni.:)
Sajnos a fényképet nem én készítettem a megvágott tortáról, így csak ez a rossz minőségű metszet áll rendelkezésemre; szóval fantázia szükségeltetik hozzá.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése