2010. április 12., hétfő
Cseh sonka leves tormával
Húsvétról maradt egy egész kötözött sonka, aminek feléből egy igen finom levest sikerült készítenem, amit update Norbi is megirigyelne :)
Így készült:
3-4 marék savanyú káposztát tettem egy nagy fazék aljára
egy nagyobb darab (kb. 0,5 kg) már főtt kötözött sonkát nagy kockákra vágva rádobáltam
4-5 szelet nyers füstölt sonkát tettem rá, tunningoltam 2 teáskanál ecetes tormával, majd elkezdtem főzni az egészet.
Közben megtisztítottam a zöldségeket:
1 fej hagyma
3-4 sárgarépa
1 fehérrépa
1 krumpli
4-5 gomba
kevés zeller
pár szál medvehagyma
Fentieket összevágva betettem a levesbe. Sóztam, megszórtam őrölt köménnyel, borsoztam, és 2-3 babérlevelet is tettem bele. (amit a végén kihalásztam)
Az egészet kb. 1 óra alatt készre főztem, s a végén tejfölösen behabartam. (kb. 1 kis doboz tejföl + 1 pici ek liszt jól elkeverve, vízzel hígítva)
Tálaláskor még lehet tormát tenni bele.
Ha nyers sonkából készül, akkor azt előre meg kell főzni és a levében folytatni a zöldségek főzését.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése