a gasztronómia szerelmesétől a gasztronómiával kacérkodóknak
szerző minden jogot fenntart magának

2011. július 12., kedd

Sült túró torta diétásan


Ezt a sütit sűrűn készítem, mikor rám jön a diéta, mert viszonylag büntetlen eheti az ember. Korábban tészta nélkül készült, lásd első bejegyzések egyike, de most a sajttortánál szokásos kekszmorzsa tésztát készítettem alá.

Tésztához:
25 dkg zabkekszet, vagy bármilyen diabetikus, vagy teljes kiőrlésű kekszet őrölj meg chopperban, vagy kávédarálón, s ha nem édes, akkor édesítőszerrel öntözd kedved szerint. Ezután olvassz meg 10 dkg vajat, és ezzel alaposan keverd el, majd egy kis kerek tortaformába tett sütőpapírra lapogasd rá. 180 C-os sütőben süsd kb. 10 percig, amíg a következőket elkészíted:

Hozzávalók:
4 egész tojás
500 g túró
10-15 ml folyékony édesítőszer
1 doboz 12%-os tejföl
fél cs sütőpor
5 evőkanál búzadara (gríz)
néhány szem málna

Én robotgép habverőjével készítem.

4 egész tojást az édesítőszerrel keverj habosra, majd tedd bele a tejfölt, és fehéredésig mixeld. A túrót törd jól össze villával, majd öntsd a keverékbe és mixeld tovább a habverővel. Egy másik kis edényben keverj össze jól 5 púpos evőkanál búza darát és sütőport, majd ezt lassanként adagold a masszához és jól keverd el.

Vedd ki a sütőből a sütialapot, öntsd rá a túrós krémet, itt-ott szórd meg málnával, majd told a forró sütőbe.

Kb. 35-40 percig kell sütni 180 fokon alsó-felső sütésen, figyelgetni kell, hogy nehogy túlpiruljon a teteje.

Ezután a sütőpapír segítségével helyezd egy tányérba, majd vágd körbe a sütőpapírt alatta. Hűtsd ki a sütit, és helyezd 2-3 órahosszára hűtőbe, hogy az egész összeálljon. Ezután az alapja összeáll a túrókrémmel, de óvatosan kell kiszedni a szeleteket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése