a gasztronómia szerelmesétől a gasztronómiával kacérkodóknak
szerző minden jogot fenntart magának

2011. július 12., kedd

Mivel kínáljuk a grillhusit?



Számomra mindig gond, hogy milyen köretet készítsek, ami nem a hagyományos tompornövelő krumpli, rizs, vagy bármi egyéb megszokott.

Rászoktam újabban, hogy a mindenféle grillezett husihoz, zöldséghez egy nagy tál zöldsalátát dobok össze, s most még hagymát is sütöttem hozzá, a melyek a rablónyársak alatt bújtak meg kb. 1,5 óráig a sütőben.

A hagymát megtisztítás után félbe vágtam, lefektettem a sütőbe és megszórtam sóval, színes nagyra őrölt borssal, borsikafűvel, és megspricceltem olíva olajjal.

A salátához a jégsalátát nagyobb darabokra vágtam, tettem a tálba paprikát, paradicsomot, uborkát, lilahagymát és alaposan összekevertem. Ráfacsartam valamennyi citromlét, megszórtam sóval, dobtam rá némi oreganot, frissen őrölt borsot, összekevertem. Végül némi olíva olajjal locsoltam meg. Csak fogyasztás előtt 15 perccel érdemes elkészíteni, mert összeesik a sótól.

És hogy milyen husit adtam hozzá?

A húsok nagyobb kockára vágása után tarját bepácoltam egy fokhagymás, mustáros szószba, valamint sertés lapockát mézes, mustáros szószba, majd a sütés előtt bambusz pálcára húztam felváltva kolbásszal, szalonnával, cukkínivel, gombával, hagymával. Némelyik rudat mustármaggal, némelyiket durvára őrölt borssal szórtam meg. 1-1,5 óra sülés kell neki.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése