a gasztronómia szerelmesétől a gasztronómiával kacérkodóknak
szerző minden jogot fenntart magának

2011. július 12., kedd

Ananászos őszibarackkrém leves


Nyáron sok a gyümölcs, az ember hajlamos bevásárolni belőlük, aztán elkezdenek szottyadni. Ekkor én mindig gyümölcslevest készítek belőlük. Volt itthon némi őszibarack, meghámoztam és felvágtam kockákra, majd egy kisebb fazékba tettem. Volt még itthon három aszott sárgabarack :), amelyek hámozás után jobban hasonlítottak a lekvárra, hát ezek is belekerültek. Aztán volt itthon fél doboz ananászkonzerv, amit 2 napja bontottam fel, és ideje volt elfogyasztani.

Szóval mindezt egy kis fazékba tettem, rögtön meglocsoltam citromlével, s némi vízzel elkezdtem főzni. Ízesítettem édesítőszerrel és fahéjjal, és kb. 10-15 percig főztem, a barackok ugyanis nagyon hamar szétesnek.

Elővettem az új botmixeremet és 1 dl főzőtejszínt, ez utóbbit beleöntöttem, előbbivel pedig némileg krémleveshez hasonlatossá tettem a kreálmányt, de hagytam benne egész darabokat is, a rágcsálás kedvéért.


Semmiképp ne tegyünk a gyümölcslevesbe lisztet, vagy étkezési keményítőt, ne adj Isten pudingport, vagy rántást, mert ez mind csak a tomporméretet növeli, és inkább a szocialista üzemi konyhák éltek ezekkel a sűrítési módszerekkel, mint a modern háziasszonyok. A leves önmagától és a tejszíntől pontosan olyan sűrű lesz, amennyire szeretjük.

Végül aztán lehűtöttem hűtőben, és light :) tejszínhabbal kínáltam.Vacsorára kiváló, és szinte lelkiismeret furdalás nélkül eheti az ember.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése