a gasztronómia szerelmesétől a gasztronómiával kacérkodóknak
szerző minden jogot fenntart magának

2011. július 12., kedd

Reform bundáskenyér olajmentesen


Imádom a zsíros, ropogós bundás kenyeret, de ha centrifugába tennénk egy pohár olaj kijönne belőle, és ezt nincs kedvem meginni a finomsággal.

Kitaláltam hát egy saját változatot, s mostanában mindenkinek ilyet sütök, mert nem kell utána órákig szellőztetni az olajat.

Mindenekelőtt be kell szerezned egy olajspriccelőt, ha ilyet akarsz készíteni. Ennek híján egy kenőtollal meg kell kenned egy serpenyőt.

Melegítsd fel az olajjal megspriccelt serpenyőt.

Fogyikenyeret, vagy más tk. kenyeret vágj fel kisebb darabokra. Verj fel néhány tojást, keverj bele 1 ek tejet, sót, borsot, fokhagyma granulátumot, majd tedd bele az első kenyeret. Ahogy forró a serpenyő, rögtön bele lehet tenni a betojásozott kenyereket, amelyek csak akkor bírják a megfordítást, ha megsült az aljuk.

Hamar megsül, és nagyon finom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése