2011. július 8., péntek
Ezogelin Corbasi - avagy török lencseleves
Sógorjelöltem törökmániás, és ő említette korábban a török lencselevest, amibe menta kerül. Kerek szemekkel néztem, majd kerestem egy receptet és elkészítettem. (nem most,hanem korábban, csak most találtam meg hozzá a fotót :))
A végeredmény egy igen üdítő, és minden ízében új kreálmány.
Egy fej vöröshagymát megpirítottam olajon, rádobtam egy evőkanál lisztet, ahogy megpirult, felöntöttem kevés vízzel, beletettem 1 csésze vöröslencsét, fél csésze nyers rizst, 2 ek paradicsompürét, jó sok friss mentát (apróra vágva), egy csipet szárított bazsalikomot, némi cayenne borsot, sót, valamint egy bio zöldségleves kockát és elkezdtem főzni.
Amikor a lencse megfőtt (én nem áztattam be előre, de így is hamar megfő), akkor még átturmixoltam, mert úgy jobban tetszett a végeredmény.
A recept bulgurt is írt, de én kihagytam, mert az nem volt hozzá nekem. :) Igaz, kuszkuszom lett volna, de az ugye mondhatni tészta, míg a bulgur búzatöret, úgyhogy a végeredmény úgyis más lett volna, így jobbnak láttam elsumákolni. :)
Mondanám törökül, hogy jó étvágyat, de nem vagyok Petyi, hogy tudjak törökül; meg majd úgyis biztos azzal jön, hogy ő a Mercimek Corbasira gondolt. :)
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése