2014. július 15., kedd
Diabetikus tökfasírt tepsiben
Újabban többféle tócsnit sütök, most kipróbáltam tökből is, de kissé másként. Míg mikor krumpliból és répából készítem, liszt se kell bele, de mivel a tök vizesebb, kevésbé keményítős zöldség, ebbe Kitchen Kohl's diabetikus lisztet tettem.
Mindent érzésre készítettem, nem kell félni ettől a fajta ételtől, nem lehet elrontani.
Kb. negyed kiló reszelt főzőtököt összekevertem 1 egész tojással, némi sóval, borssal, tört fokhagymával, és annyi diabetikus fehérjeliszttel, amennyit felvesz. Ezt úgy kell érteni, hogy a tojás ne folyjon a tökszálak között, de nem kell egy tésztát keverni belőle! kb. 2-3 evőkanálnyi lehetett. Az egészre tettem még kb. fél kávéskanál szódabikarbónát.
200 fokra előmelegítettem a sütőt.
Tepsibe sütőpapírt fektettem, s arra 4 lapos halmot tettem villa segítségével. Kb. 20 percet sütöttem a tökfasírtokat, amikor óvatosan villával alányúlva megfordítottam őket, s még 5 percig sütöttem őket úgy is.
Nem tettem zsiradékot bele, és a sütőpapírt sem kentem le semmivel! Simán megsül ezek nélkül is!
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése