a gasztronómia szerelmesétől a gasztronómiával kacérkodóknak
szerző minden jogot fenntart magának

2014. július 24., csütörtök

Laktózmentes kelt túrós szilvás



Ez a sütemény laktózmentes tejjel, túróval, joghurttal ugyanúgy elkészíthető, mint a nem mentes változatával, tehát mindenkinek az ízlésére bízom, hogy milyen összetevőkkel készíti. Én Macika kedvéért sütöttem laktózmentes tejtermékekkel, és nekem is nagyon ízlett szerencsére.

Hozzávalók 1 kb. 28x40-es tepsihez:

Kelt tésztához:
250 dkg liszt
120 ml laktózmentes tej
1 nagy tojás
2,5 dkg élesztő
5 dkg cukor
4 dkg margarin

A tetejére:
25 dkg laktózmentes túró
3 evőkanál laktózmentes joghurt
2 evőkanál búzadara
1 tojás
kb. 50 dkg magozott, és előzőleg cukros fahéjban állt felvágott szilva
cukor ízlés szerint

Először a kelt tészta hozzávalóiból rugalmas tésztát gyúrunk. Ezután amíg ez kel, összekeverjük a tetejére valókat. A túrót a joghurttal és a búzadarával, valamint 1 tojással és ízlés szerinti mennyiségű cukorral kikeverjük.

A tésztából a tepsinek megfelelő formát nyújtunk, majd sütőpapírra helyezzük. A tetejére tesszük a túrós masszát és megpakoljuk a szilvával. 50 fokos sütőben 20 percig kelesztjük, majd 180 fokon kb. 25 perc alatt készre sütjük.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése