a gasztronómia szerelmesétől a gasztronómiával kacérkodóknak
szerző minden jogot fenntart magának

2011. július 14., csütörtök

Karalábé leves gazdagon

Újabban rákaptam erre, megfőzök egy szép tetemes mennyiséget, majd 2-3 napig ezen élek. :) (meg a többi hülyeségen)

1 fej hagymát és 3-4 gerezd fokhagymát apró kockákra vágok és olajon megpirítok
1 nagy vagy 2 kisebb karalábét és 1 krumplit tisztítás után apró kockákra vágok és az előbbiekre dobom
kissé párolom, majd felengedem vízzel.
Fűszerezem: sóval, durvára őrölt több színű borssal, őrölt fehérborssal, kevés szerecsendióval.

A levest félidőben igen sok friss zellerzölddel, vagy zöldség zöldjével gazdagítom.

Amikor már majdnem megfőtt a karalábé (kb. 35-40 perc), akkor 3-4 füstlit, vagy más finom virslit nagyobb karikákra vágok, és két marék kocka tészta társaságában a leveshez adom.

Közben gyorsan 1 ek lisztből, 2-3 ek tejfölből és némi vízből habarást készítek, és a kész levest (ha a tészta is megfőtt) behabarom vele. Forralom 1-2 percig, majd leveszem a tűzről.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése