a gasztronómia szerelmesétől a gasztronómiával kacérkodóknak
szerző minden jogot fenntart magának

2011. június 26., vasárnap

Kovászos uborka


Végy kb. 1,5 kg kovászolni való uborkát és némi kaprot, valamint fokhagymát.

Szerezz be egy kb. 2 literes, vagy még nagyobb üveget. Fürdesd az uborkákat a mosogatóban addig, amíg tiszták nem lesznek, de érdemes átsúrolni őket.

Ezután vágd le mindkét végüket, és az oldalukat vágd be négy helyen hosszába, hogy a kés hegye elérjen a magig.

Tömd bele az üvegbe őket 4-5 gerezd fokhagyma és kapor társaságában, mustármagot és borsot is tehetsz melléjük, ha nem használtad el korábban őket grillhusi pácolásához :). Úgy tömködj, hogy a végén egy szelet kenyérnek is maradjon hely. Egy 2 literes üveg tetejére tegyél 1,5-2 evőkanál sót, majd forralj fel vízforralóban kb. kb7,5 dl vizet, hűtsd kb. 15 percig. A vízzel kezd leönteni a sót, hogy szétterjedjen az üvegben :), aztán tedd a tetejére a kenyeret és úgy öntsd teli vízzel. Én az aljára a csíráztató edény alját, tetejére a csíráztató edény tetejét tettem, és irány a napfürdő.

3 nap és készen van. Ekkor én le szoktam mosni őket és egy jól zárható dobozban várják a sorsukat a hűtőben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése