a gasztronómia szerelmesétől a gasztronómiával kacérkodóknak
szerző minden jogot fenntart magának

2014. február 22., szombat

Diétás túrófánk sütőben Zéró 6 liszttel



El sem hiszem, de végre nagyon jó tészta kerekedett a Zéró 6 lisztkoncentrátumból. A fánk a lehető legtöbb egészséges hozzávalót tartalmazza, mint bármely eddigi sütim. A tészta kenyérdagasztó gépben összegyúratható, de figyelgetni kell az állagát és ha túl ragacsos, kevés liszttel pótolni kell.

Hozzávalók:
10 dkg teljes kiőrlésű liszt
15 dkg finomliszt
10 dkg Zéró 6 lisztkoncentrátum
5 dkg kókuszliszt
25 dkg sovány túró
10 dkg Erithritol (vagy más édesítő)
1 egész tojás
2 dl langyos tej
2-3 dkg lemorzsolt élesztő
8 dkg olvasztott kókuszzsír (vigyázzunk az olvasztásnál)

A hozzávalókból rugalmas tésztát kell gyúrni és 50 fokos sütőben 1 órahosszán át kelesztő tálban keleszteni.
Miután megkelt, nyújtsuk ki 1-1,5 ujjnyira, és szaggassunk belőle középen lukas virágformákat. Az előzőleg sütőpapírral bélelt tepsire viszonylag távol tegyük egymástól őket. Kb. 16 fog egy tepsibe férni és két tepsinyi lesz ebből az adagból.

A kiszaggatott fánkokat tejföllel kenjük meg, és igény szerint fahéjas por édesítővel megszórható.

Ilyenkor kelesszük még 10 percig, majd kapcsoljuk a sütőt 200 C fokra. (alsó-felső sütés) kb. 20 perc alatt szépre sülnek! Sülés közben ilyen kövérre puffadnak:


Ha kihűlt (és ki tudod várni), lekenheted házi baracklekvárral.
Mindkét lányom igen finnyás, de a kisebbik már 4-et tömött magába, mire megírtam a receptet. A nagy pedig a második tepsiből fogyasztott, mert azt fahéjasra készítettem.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése