a gasztronómia szerelmesétől a gasztronómiával kacérkodóknak
szerző minden jogot fenntart magának

2014. február 22., szombat

Hókifli kókuszzsírral



A tészta egyszerű 1:2:3 arányú linzer, azaz:
10 dkg cukor
20 dkg margarin (én kókuszzsírral készítettem)
25 dkg liszt
5 dkg dióőrlemény

A hozzávalókból gyors mozdulatokkal tésztát kell gyúrni. Nehéz, főleg kókuszzsírból, mert nagyon kemény. Olvasztani tilos! A tésztát 3 órán át pihentetni kell, majd hengert formálni belőle, késsel vékony szeleteket vágni, amelyből kiflit kell formálni. Csak mazochisták csinálják kókuszzsírral, mert formálás közben nagyon tört.

200 C fokon 10 perc alatt kell megsütni, majd forrón porcukorba forgatni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése