2014. február 22., szombat
Hókifli kókuszzsírral
A tészta egyszerű 1:2:3 arányú linzer, azaz:
10 dkg cukor
20 dkg margarin (én kókuszzsírral készítettem)
25 dkg liszt
5 dkg dióőrlemény
A hozzávalókból gyors mozdulatokkal tésztát kell gyúrni. Nehéz, főleg kókuszzsírból, mert nagyon kemény. Olvasztani tilos! A tésztát 3 órán át pihentetni kell, majd hengert formálni belőle, késsel vékony szeleteket vágni, amelyből kiflit kell formálni. Csak mazochisták csinálják kókuszzsírral, mert formálás közben nagyon tört.
200 C fokon 10 perc alatt kell megsütni, majd forrón porcukorba forgatni.
Címkék:
Karácsonyi ételek,
Kekszek,
magyaros ételek
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése