a gasztronómia szerelmesétől a gasztronómiával kacérkodóknak
szerző minden jogot fenntart magának

2014. június 5., csütörtök

Diabetikus banános muffin


Mindjárt az elején kiderül, hogy a muffin nem teljesen diabetikus, mert ugyebár banán van benne, de inkább gyümölcs legyen egy sütiben, mint 4 kanál cukor helyette...Egyéb tekintetben teljes egészében diabetikus hozzávalókból raktam össze a sütit.

Hozzávalók:

20 dkg Kohl's kitchen diabetikus liszt édes sütikhez (szénhidrát csökkentett)
10 dkg Xilit
1-2 nagyon érett banán (ízlés szerint)
2,5 dl tej
5 dkg kókuszzsír
2 tojás
1 tk sütőpor
1 kk szódabikarbóna

Elkészítés:
A sütőt melegítsük elő 180 fokra.

A száraz hozzávalókat, azaz a lisztet, sütőport, szódabikarbónát keverjük össze egy edényben. A tojásokat válasszuk szét, a fehérjét verjük fel, tegyük félre. A habverővel keverjük össze az 5 dkg kókuszzsírt, cukrot, tojássárgáját, a villával előzőleg pépesített banánt és a tejet. Majd ehhez kisebb adagokban keverjük be a lisztes keveréket, s habverővel készítsünk belőle sima masszát. Végül lazítsuk az egészet tojásfehérjével, s kanalazzuk muffin formákba.

Muffin formákban süssük kb. 30 percig, tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e.









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése