a gasztronómia szerelmesétől a gasztronómiával kacérkodóknak
szerző minden jogot fenntart magának

2014. június 5., csütörtök

Répás tócsni tepsiben



Régóta gondolkodtam, hogy milyen lenne a tócsni tepsiben, és annyira jól sikerült, hogy újra és újra megismétlem, más-más variációban.

A zöldségek reszeléséhez szükségünk van egy nagy lukú reszelőre, nekem pl. van egy tekerős, cserélhető betéttel ellátott kézi reszelőm, sőt, van egy robotgépem is, de azt csak akkor veszem elő, ha nagyobb mennyiséget készítek valamiből.

Hozzávalók 2 étkezésre:

1 szál répa
2-3 nagy krumpli
1 tojás
3 gerezd fokhagyma
fűszerek
1 kanál liszt (ez elhagyható!)

A zöldségeket tisztítás után reszeljük le nagylukú reszelőn, majd keverjük össze óvatosan egy tojással, sóval, borssal, egyéb, általunk kedvelt fűszerekkel, s ha sok vizet ereszt, akkor 1 kanál liszttel.

A sütőt melegítsük elő 200 fokra, vagy 180 fok infra sütési fokozatra.

Egy nagy tepsibe tegyünk sütőpapírt, amire egy nagy kanál segítségével tegyünk lapos halmokat. Lelapítani nem kell, annál finomabb, ha krumpliszálak kandikálnak ki belőle.

Előmelegített sütőben süssük pirulásig, ami legalább 30 perc. Egyszer meg lehet fordítani, amikor már fakanállal biztonsággal megemelhető. Ha még nem emelhető meg, mert leragad, nem kell bántani, hadd süljön tovább! :)

Készítettem már úgy is, hogy fél fej új káposztát reszelve megpirítottam és azt kevertem össze 1-2 reszelt krumplival. Nagyon finom! Van, hogy teszek bele kevés kókuszzsírt, de nem sokat dob az egészen, így fölösleges.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése