a gasztronómia szerelmesétől a gasztronómiával kacérkodóknak
szerző minden jogot fenntart magának

2013. június 26., szerda

Citromos szivárványtorta







A lányom farsangjára készítettem ezeket, és meg kell mondjam, nagy sikert arattam.

Hozzávalók a tortához
1 citrom kifacsart leve és lereszelt héja
120 ml olíva olaj vagy 10 dkg olvasztott margarin
20 dkg cukor
20 dkg liszt
1 cs vaníliás cukor
2 db tojás
2 dl tej
fél cs sütőpor (kb.7 gramm)

A lisztet, sütőport, egy külön tálban alaposan elkevertem.
A tojást, az olajat, citromlevet és héját, a cukrot, vaníliás cukrot habverővel jól lekevertem, majd beletettem a tejet, és homogén folyadékká vertem. Ezután óvatosan beleadagolva a száraz összetevőket, igyekeztem a robotgéppel habos masszát keverni a belőle.

Annyi részbe szedtem, ahány fajta Wilton ételszínezékem volt. Ezek nagyon drága színezők, nagyon jó minőségűek, és paszta állagúak. Egy-egy színhez egy késhegynyi kell csak belőlük. Volt, hogy kevertem is a színeket. Ilyen élénk, szép színeket szerintem nem lehet olcsó színezővel elérni. 

Ezután kivajazott-kilisztezett kerek/szív alakú sütőformába kezdtem őket kanalazni. Minden kanál tetejére egy másikat, és 180 fokon nagyjából 45 perc alatt készre sütöttem. 

Mindig tűvel nézegetni kell a közepét és ha még nem sült meg, tovább sütni 10 percenként. Dupla adagnál akár 1 óra is lehet simán a sülési idő!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése