A pihentetett mézes tésztát átgyúrtam liszttel, nagyon vékonyra nyújtottam és szaggattam.(recept lent)
Majd 180-200 C fokon max. 8 percig sütöttem.
A kész mézes keksz ilyen lett:
Mivel nincs meg a nagy kekszes dobozom, sütis vödörben tároljuk a mai termést:
25 dkg teljes kiőrlésű liszt
25 dkg finom liszt
25 dkg porcukor
12 dkg méz
12 dkg margarin/kókuszzsír
1 kávéskanál szódabikarbóna
1-2 evőkanál mézeskalács fűszer
3 tojás sárgája
2 ek tejföl
A száraz összetevőket keverjük el egy külön edényben.
A mézet és a margarint egy mélyebb edényben olvasszuk fel mikróban. Nagyon óvatosan, inkább kevésbé legyen forró. Majd hűtsük vissza valamennyire.
A tojások sárgáját a porcukorral a robotgép dagasztókarjával keverjük simára, majd óvatosan locsoljuk hozzá a mézes margarint és keverjük ezt is ki. Ezután adjuk hozzá a száraz összetevőket, és a hullámos dagasztókarral keverjük simára. Mivel nem áll össze, így a hiányzó folyadékot tejföl formájában pótoljuk. Legfeljebb 2 ek. tejfölt tegyünk csak bele! Legvégül kézzel gyúrjunk gyorsan gombócot a tésztából, majd pihentessük 3 órahosszát hűvösön. (akár egész éjjel)
Mivel nagyon vékonyak a kekszek, egy jól bemelegített sütőben ezek 8 perc alatt megsülnek. A sütő 180, de max. 200 fokos legyen. Amikor kivesszük, még picit puhák, de hamar kekszállagúra keményednek.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése