2010. február 25., csütörtök
Céklás sütőtök leves
Azon gondolkodtam, hogy mit kellene ennem, végre valami olyat, amivel bűntudat nélkül jól lakhatok, és még finom is, de nem saláta. :)
Volt itthon egy kis gesztenye ízű sütőtököm, de túl kicsi volt, hogy csak sütőtök leves legyen belőle, meg gondoltam újítok...így a hűtőben árválkodó cékla is bele került többek közt.
Hozzávalók:
1 kis sütőtök
2 nagyobb cékla
1 fej vöröshagyma
1 kis alma
kevés gyömbér
2-3 gerezd fokhagyma
olívaolaj
só, bors, szerecsendió
főzőtejszín
A felkockázott hagymát és karikára vágott fokhagymát megpároltam olíva olajon, s rádobáltam az összekockázott tököt, céklát, almát, majd felöntöttem vízzel, hogy éppen ellepje. Tettem bele sót, jó sok borsot, szerecsendiót és mivel friss gyömbérem nem volt, s por alakban teljesen más az íze, egy kis sushi gyömbért (pácolt gyömbér) dobtam még a fazékba. Eredetileg a sütőtök levesembe is szoktam tenni gyömbért, de csak óvatosan, mert elég vad az íze és csípős lesz tőle a leves.
Ezeket összefőztem kb. 30 percig, majd kb. 1 dl főzőtejszínnel tunningoltam, s botmixerrel adtam a képének. Érdekes színű, ám annál finomabb, sima, krémes állagú "eteti magát" leves lett belőle.
..fotó később...
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése