a gasztronómia szerelmesétől a gasztronómiával kacérkodóknak
szerző minden jogot fenntart magának

2010. augusztus 4., szerda

Cseresznyés kakaós muffin


Úgy hozta a sors, hogy ma három fajta sütit sütöttem. Egyet az uram kedvéért, egyet a gyerekek kedvéért, egyet a barátnőim kedvéért. Ezek közül az egyik a cseresznyés muffin:

10 dkg rétesliszt,
10 dkg finomliszt
1 csomag sütőpor,
5 evőkanál cukor,
1 db tojás,
1,5 dl tej,
1 dl étolaj
befőtt cseresznye


Elkészítése: A lisztet, a sütőport és a cukrot összekeverjük. A tojást a tejjel és az olajjal robotgép habverőjével elkeverjük egy másik tálban, és a cukros liszttel összedolgozzuk.
Szilikon formákba pakoljuk 3/4-ét (formákat kb. 1/4-ig kell tölteni), majd a maradék tésztához hozzá keverünk 1 ek kakaóport. A fehér tésztára ráteszünk 1 db magozott cseresznyét, majd egy kis teás kanállal a barna muffin tésztával befedjük.

Előmelegített sütőben 200 fokon 20-25 perc alatt (tűpróbáig) szép pirosra sütjük.

Kb. 14 kisebb muffinformával sütöttem.

Én szilikon muffin formában sütöttem, s nem ragadt bele; de a kiszedéssel mindenképp várni kell 10-15 percet, hogy hűljön.

Ha nem elég édes, akkor cukormázzal lehet díszíteni, habár elég furcsán néz ki rajta, mint a mellékelt ábra mutatja :).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése