2010. október 20., szerda
Krumplis pogácsa Norbi UD1 lisztből
Régen írtam ide, pedig sütögetek, főzögetek, de valahogy nem volt kedvem...
Most viszont végre sósakhoz is kipróbáltam az Abo-Milles Norbi lisztet és egészen megtetszett. Az abból készült pogácsát nem csak én, de a kislányom is nagyon szerette.
1 hatalmas krumplit megpucoltam, felkockázva 4 perc alatt megfőztem a mikróban. Utána gyorsan összetörtem villával és hűlni hagytam.
20 dkg Norbi süteménylisztet kimértem és ráöntöttem kb fél csomag szárított élesztőt
1 tojást egy kis pohárban felvertem és kb. 80%-át beleöntöttem a lisztbe (a bögrében maradtat meghagytam a kenéshez)
tettem még rá 3-4 evőkanál tejfölt
1,5 teás kanál sót
borsot
az összetört krumplit
és 5 dkg margarint
Ezután elkezdtem összegyúrni és hogy egy jól kezelhető, nem ragacsos tésztát kapjak, teljes kiőrlésű liszttel pótolgattam a fenti hozzávalókat. Legalább 4 marék tk liszt került így bele szépen lassan.
A kész tésztát 50 C fokon kelesztettem kb. 20 percig.
Tk liszt segítségével kinyújtottam, berácsoztam, kiszaggattam, sütőpapírra tettem, tojással megkentem a tetejét, majd megszórtam köménnyel és szezám maggal.
Ismét 50 C fokon kelesztettem kb. 20 percig, majd 200 fokon pirulásig sütöttem.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése