2012. április 30., hétfő
Medvehagymás napraforgós pogácsa
Mivel sok a medvehagyma ilyenkor, az ember már mindenbe teszi. ...így pogácsába is. És nem is rossz!:)
25 dkg lisztet
2,5 dkg libazsírt
1 teáskanál cukrot
1-2 teáskanál sót (ízlés szerint)
2,5 dkg élesztőt
110 ml tejet
1 tojást
összegyúrtam, amiből rugalmas kelőfélben lévő tésztát kaptam. Jó alaposan kinyújtottam, kézzel megkentem libazsírral, megszórtam napraforgóval, és apróra vágott medvehagymával, majd összehajtogattam. Újra kinyújtottam, újra hajtogattam és még megismételtem kb. 3-4x ezt a műveletet.
A tésztát végül kinyújtottam, berácsoztam, szaggattam, tojással lekentem, és szezámmal szórtam. Kb. 20 percig 50 fokos sütőben kelesztettem, majd 200 fokon kb. 15-20 perc alatt készre sütöttem.
Címkék:
Gyerek ételek,
kelt tészták,
magyaros ételek,
Sósak,
Sütik
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése