a gasztronómia szerelmesétől a gasztronómiával kacérkodóknak
szerző minden jogot fenntart magának

2010. november 27., szombat

Lekváros bukta


Az idők során kidolgoztam a legjobb foszlós kalács receptjét :), s ebből készítem a lekváros buktát is.

Hozzávalók:
500 g liszt
1 tojás a tésztába
1 tojás a kenéshez
5 dkg vaj
10 dkg cukor
200 ml tej
5 dkg élesztő

A hozzávalókból lágy tésztát kell gyúrni, szükség esetén kevéske liszttel pótolni. Keleszteni 40 percig, majd átgyúrni és kinyújtani laposra. Ekkor négyzet alakú formákra kell vágni, majd mindegyik közepébe egy darab "Hitlerszalonnát" (sütésálló gyümölcsíz) tenni, s ezután bukta formára becsomagolni.

A buktákat nem túl távol kell elhelyezni sütőpapírral kibélelt tepsire, tojással megkenni, majd 50 fokos sütőben további 30 percig keleszteni. Ezután 180 fokon barnára sütni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése