a gasztronómia szerelmesétől a gasztronómiával kacérkodóknak
szerző minden jogot fenntart magának

2011. február 21., hétfő

Tárkonyos raguleves sok-sok gombával


Gombamániám a tetőfokára hágott, folyton valami gombás ételt készítek, s miután barátnőim a ragulevest emlegették a hétvégén, hát gondoltam ezt is azzal készítem. :) Mivel csak én eszem ezeket a leveseket, megtehetem önző mód, hogy mindent elgombásítok.

Jó nagy fazekat vettem elő.

1 fej vöröshagymát és 30 dkg apróra vágott csirkemellet megpirítottam olajon, rádobtam 1 evőkanál lisztet, icipicit pirítottam, majd hozzá adtam a megtisztított és felvágott 30 dkg laska és 30 dkg csiperke gombát, összeforgattam, felöntöttem vízzel. Közben gyorsan összevágtam pár szál répát, fehérrépát, fél zellert, és ezt is a leveshez tettem. Sóval, borssal, tárkonnyal ízesítettem, majd mikor már majdnem készen volt, 15 perc alatt kevés csipetkét főztem bele, és fél doboz tejszínnel dúsítottam a végén. A merészebbek citromlével is fogyaszthatják, nekem úgy túl savanyú.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése