a gasztronómia szerelmesétől a gasztronómiával kacérkodóknak
szerző minden jogot fenntart magának

2012. október 10., szerda

Lekváros fánk tepsiben, olaj nélkül



A donuts maradék tésztájából, mivel macerás volt a formába meregetni, inkább lekváros fánkot készítettem. Fogtam egy nagy, 6 db-os muffin szilikonsütőt, és abba mertem a tésztát. Mikor félig volt a forma, akkor belenyomtam egy kocka gyümölcsízt (hitlerszalonna), majd újabb adag tésztát tettem rá.

Ezt is 220 fokon sütöttem, de kellett neki 20 perc.
Aztán egy kevés vízben elkevert porcukorral kentem le, de ez nem olyan sűrű máz, hogy díszítésül szolgál, hanem inkább ragacsot képez, ami aztán megfogja a frissen szórt porcukrot.

Recept itt:
Amerikai fánk

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése