Először sütöttem 6 tojásból egy mákos "vizes" piskótát, amit ketté vágtam. mindkét lapot megkentem házi baracklekvárral, majd pedig főztem egy sűrű grízt, amit kihűlés után vajjal kevertem ki. A grízes krémmel megtöltöttem a lapot. A torta tetejét szintén lekvárral kentem meg.
Ezután a korábban pontosan a torta formájára kivágott réteslapok keletkeztek. (előre gyártott réteslapokról van szó) Ugyanannyi mák, ugyanannyi porcukor és 2-3 reszelt alma hozzáadásával tölteléket készítettem, és egy sütőpapírra letettem az első rétes réteget. Ezt megkentem olajjal, majd rá a másodikat, harmadikat és erre egy kis mákot. A köv. rétes rétegre megint olajat, és így tovább. Mikor felépítettem a rétest, azt nagy lángon gyorsan megsütöttem. Mikor kihűlt, rátettem a tortára és tetejét beporcukroztam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése