a gasztronómia szerelmesétől a gasztronómiával kacérkodóknak
szerző minden jogot fenntart magának

2013. december 23., hétfő

Mákos kalap



Mákos kalap

Hozzávalók:
20 dkg liszt
10 dkg mogyoró/dió őrlemény
15 dkg margarin
10 dkg cukor
1 ek tejföl
1 kk sütőpor

Töltelék:
10 dkg mák
10 dkg porcukor
0,5 dl víz
1-2 ek búzadara
mazsola

0,5 dl vizet és a cukrot fel kell forralni, majd ha felforrt, a mákot bele kell keverni (tűzről levéve), s legvégül 1-2 ek. búzadarával sűríteni. Teljesen ki kell hűteni a töltés előtt.

A tészta háromnegyedéből nagyméretű pogácsaszaggatóval korongokat kell szaggatni, a többiből pedig a „kerékforma” szaggatóval ki kell szaggatni a tetejét.

Az alsó részre két kiskanál segítségével ráhalmozzuk a tölteléket, körben fehérjével lekenjük, majd rátesszük és nyomkodjuk a rácsos tetejét.

A sütiket 200 fokon, alsó-felső sütés mellett, kb. 15 percig kel sütni.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése