Mákos kalap
Hozzávalók:
20 dkg liszt
10 dkg mogyoró/dió őrlemény
15 dkg margarin
10 dkg cukor
1 ek tejföl
1 kk sütőpor
Töltelék:
10 dkg mák
10 dkg porcukor
0,5 dl víz
1-2 ek búzadara
mazsola
0,5 dl vizet és a cukrot fel kell forralni, majd ha
felforrt, a mákot bele kell keverni (tűzről levéve), s legvégül 1-2 ek.
búzadarával sűríteni. Teljesen ki kell hűteni a töltés előtt.
A tészta háromnegyedéből nagyméretű pogácsaszaggatóval
korongokat kell szaggatni, a többiből pedig a „kerékforma” szaggatóval ki kell
szaggatni a tetejét.
Az alsó részre két kiskanál segítségével ráhalmozzuk a
tölteléket, körben fehérjével lekenjük, majd rátesszük és nyomkodjuk a rácsos
tetejét.
A sütiket 200 fokon, alsó-felső sütés mellett, kb. 15 percig kel sütni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése