a gasztronómia szerelmesétől a gasztronómiával kacérkodóknak
szerző minden jogot fenntart magának

2013. december 23., hétfő

Mami-féle sajtos perec (szalalkális)



Mami-féle sajtos perec

Hozzávalók:
50 dkg liszt
25 dkg margarin
30 dkg reszelt sajt (20 deka a tésztába, 10 deka a tetejére)
1 doboz tejföl
2 tojás sárgája
1 zacskó szalalkáli
1 ek. só

A tejfölt a szalalkálival jól összekeverjük, majd ebből és a a tészta hozzávalóiból rugalmas tésztát gyúrunk.
A kész masszát 4 órán át pihentetni kell, majd pedig a kívánt formára szaggatni.
A sütik tetejét fehérjével kell megkenni, majd a maradék sajttal megszórni.

200 fokon kb.  15-20 percig kell sütni, pirulásig.

A perec akár 1 hónapig is eláll, hacsak nem hamarabb elfogy.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése