Ez a süti teljes egészében az én találmányom, de fogadom, hogy más is csinál hasonlót, hiszen a házi cukrászatban nincs új a nap alatt.
A mákvirág alapját linzertésztából szaggattam, majd pedig 1 tojásfehérjét kemény habbá vertem, amibe kb. 6 evőkanál porcukrot és 6 evőkanál darált mákot kevertem. Ezekből pedig a virágok közepére tettem kiskanalak segítségével.
A sütit 200 fokon 10 percig sütöttem.
Tészta:
Hozzávalók:
25 dkg margarin
15 dkg porcukor
5 dkg dió őrlemény
35 dkg finomliszt
1 tojás sárgája
1 ek tejföl
fél csomag sütőpor
Gyors mozdulatokkal gyúrd össze, majd pihentesd hűvös helyen 3 órát legalább.
2013. december 18., szerda
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése