a gasztronómia szerelmesétől a gasztronómiával kacérkodóknak
szerző minden jogot fenntart magának

2012. szeptember 20., csütörtök

Fasírt tepsiben

Hogy ne legyen büdös, és ne szívja meg magát a fasírt, de mégis finom ételt kapjunk, az alábbiak szerint járjunk el:

Hozzávalók:
500 gramm darált hús (lehet sertés, de akár teljesen száraz pulykamell is)
1 egész tojás
1-2 evőkanál őrölt pirospaprika
1 teáskanál só
3 gerezd fokhagyma összezúzva (minimum :)
bors, kömény, koriander
alternatív módon lehet még beletenni: apróra vágott vöröshagymát, barbecue szószt, mustárt (de akkor a pirospaprikát ki is hagyhatjuk), mustármagot, durvára őrölt borsot.

Az egészet gyúrd össze jó alaposan, majd egy nagy tepsibe helyezz sütőpapírt, arra tegyél nagy gombócokat, amiket lapíts ki, mint a hamburger húst.

180-200 fokon süsd 40 percig, 20 perc után megfordítható.
Ha két tepsivel sütsz, akkor 180 fok és légkeverés mellett tedd, de cserélgetni kell a tepsiket, hogy ne égjen meg a fasírtunk.

Amikor kilapítjuk kb. így kell kinéznie:



ez a kép a káposztás fasírtról készült, aminek a receptjét megtalálod a blogban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése