A májat egészen új módon készítettem el, s bevallom először szkeptikus voltam, de aztán igazolta magát.
Először is libahájat sütöttem, hogy legyen libazsírom, de aki ezzel nem akar vacakolni, az vegyen simán libazsírt és tegye egy nagy serpenyőbe.
A májat mossuk meg, majd pedig egy nagy levesfőző fazékban öntsük fel vízzel (!), tegyünk a főzőlébe babért, kevés köményt,és kb. 20 percig főzzük a nagy májacskát. Tűpróbával ellenőrizhetjük, hogy jön-e még vér ki belőle. Ha igen, tovább kell kicsit főzni.
Óvatosan egy szűrőkanállal papírtőrlőre helyezzük, majd felitatjuk róla az összes főzőlét. Amikor ez kész, a közben felolvasztott libazsírban minden oldalát hirtelen megpirítjuk. Ez 1-2 percnél ne legyen több, de úgyis látszik rajta.
Kivétel után teljesen le kell hűteni, majd csak tálalásnál sózni.
Isteni finom!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése