a gasztronómia szerelmesétől a gasztronómiával kacérkodóknak
szerző minden jogot fenntart magának

2012. március 15., csütörtök

Csokis őzgerinc baracklekvárral


Múlt héten rám jött a süti süthetnék, úgyhogy először egy olyan édességet készítettem, ami a család összes tagjának, még a finnyás gyerekeknek is ízlik. Akár Zacher-gerincnek is nevezhetnénk nagyképűen, de amúgy ez egy baracklekváros csokis őzgerinc.

Egy közepes őzgerincformába a hozzávalók:

3,0 dkg kakaópor

8,0 dkg margarin
12,0 dkg cukor
1,0 cs vaníliás cukor
2,0 db tojás
1,3 dl tej
16,0 dkg liszt
0,3 cs sütőpor (4 gramm)

baracklekvár
5 dkg keserűcsoki

Száraz összetevőket egy tálban alaposan keverjük el, különösen a sütőport a liszttel, hogy mindenhova jusson.
Nedves összetevőkből a tojást a vajjal keverjük habosra, majd tegyük bele a cukrot, végül a tejet.
A nedves összetevőkbe jól bele kell dolgozni a szárazat robotgéppel, és a szilikonformába önteni.

Előmelegített sütőben 185 C fokon sütni: kb 35-40 percig (villapróba).

Megsült tésztát rostélyra tenni, ha meghűlt kicsit, akkor damillal kettőbe, vagy háromba vágni.

Ezután töltsük meg fincsi házi baracklekvárral, majd a tetejére locsoljunk kb. 5 dkg fekete csoki olvasztmányt. Kb. 1 órahossza alatt keményre dermed rajta a csoki és szelhetjük.

A családnak több napra finom reggelit szolgáltat a kávé mellé.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése