Múlt héten rám jött a süti süthetnék, úgyhogy először egy olyan édességet készítettem, ami a család összes tagjának, még a finnyás gyerekeknek is ízlik. Akár Zacher-gerincnek is nevezhetnénk nagyképűen, de amúgy ez egy baracklekváros csokis őzgerinc.
Egy közepes őzgerincformába a hozzávalók:
8,0 dkg margarin
12,0 dkg cukor
1,0 cs vaníliás cukor
2,0 db tojás
1,3 dl tej
16,0 dkg liszt
0,3 cs sütőpor (4 gramm)
baracklekvár
5 dkg keserűcsoki
Száraz összetevőket egy tálban alaposan keverjük el, különösen a sütőport a liszttel, hogy mindenhova jusson.
Nedves összetevőkből a tojást a vajjal keverjük habosra, majd tegyük bele a cukrot, végül a tejet.
A nedves összetevőkbe jól bele kell dolgozni a szárazat robotgéppel, és a szilikonformába önteni.
Előmelegített sütőben 185 C fokon sütni: kb 35-40 percig (villapróba).
Megsült tésztát rostélyra tenni, ha meghűlt kicsit, akkor damillal kettőbe, vagy háromba vágni.
Száraz összetevőket egy tálban alaposan keverjük el, különösen a sütőport a liszttel, hogy mindenhova jusson.
Nedves összetevőkből a tojást a vajjal keverjük habosra, majd tegyük bele a cukrot, végül a tejet.
A nedves összetevőkbe jól bele kell dolgozni a szárazat robotgéppel, és a szilikonformába önteni.
Előmelegített sütőben 185 C fokon sütni: kb 35-40 percig (villapróba).
Megsült tésztát rostélyra tenni, ha meghűlt kicsit, akkor damillal kettőbe, vagy háromba vágni.
Ezután töltsük meg fincsi házi baracklekvárral, majd a tetejére locsoljunk kb. 5 dkg fekete csoki olvasztmányt. Kb. 1 órahossza alatt keményre dermed rajta a csoki és szelhetjük.
A családnak több napra finom reggelit szolgáltat a kávé mellé.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése