Na szóval, fogtam a maradék sajtot és kreáltam hozzá egy új receptet; mert mint kiderült, csak 20 deka maradt belőle, amit viszont keveselltem tortának...
Mi került bele?
Az alapba:
10 dkg Gullon diabetikus keksz
5 dkg margarin
A krémbe:
20 dkg light Mascarpone
10 dkg krémes (csökkentett zsírtartalmú) túró
2 púpos evőkanál tejföl
kb. fél evőkanál étkezési keményítő (10 gramm)
2 nagy tojás egészben
7,5 ml folyékony édesítőszer
+ két kis kanál diabetikus eperlekvár
Az alaphoz a kekszet összeturmixoltam és 5 dkg olvasztott margarinnal összekevertem. Belenyomkodtam a legkisebb tortaformámba (kb. 20 cm), amit előzőleg sütőpapírral béleltem. Betettem a hűtőbe.
A sütőt 150 C fokra állítottam.
A krém hozzávalóit egy nagy keverőtálban robotgép habverője segítségével egyneműre kevertem. Vigyázni kell, mert ez nyersen is finom, és én az édesítés miatt kénytelen voltam kóstolgatni, még az sem tartott vissza, hogy nyers tojás van benne...
Majd ezt az egész masszát ráöntöttem az alapra. Amikor öntöttem rá, kb két teáskanálnyi eperlekvárral megpöttyöztem a belsejét, majd bevontam a maradék krémmel. Evés közben szépen előjönnek a lekvárpöttyök, de lehetett volna több is.
Egy nagy tepsibe tettem a sütőformát, ami alá annyi vizet töltöttem, hogy kb. félig ellepje a formát. Ezután kb. 70-80 percig 150 fokon gőzöltem, mígnem megpirult kicsit a teteje.
A torta csak hűtve fogyasztható...azaz langyosan is, de teljesen más lesz az állaga.
A normál nagy tortaformához dupla mennyiség szükséges!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése